Door Tijmen Rümke

In maart sloten we onze reeks over Persoonlijk Leiderschap (voorlopig) af met de avond over theater technieken. Sindsdien hangt er wat in de lucht. Onderhuids bruist het. Het voelt alsof we aan het begin staan van iets moois. Alsof het Tipping Point dichtbij is.

We hebben nu 17 keer een De Universiteitsavond georganiseerd. Mensen staan op om avonden te organiseren. Over leren leren, over autonoom denken, over storytelling, etc. Soms vrijwel helemaal zelf, soms met wat hulp. Maar altijd met dezelfde inspiratie als gevolg! Zelfs als Marien en ik er zelf niet bij zijn wordt er een schitterende avond georganiseerd over Theory U (te volgen via een bittere Skypeverbinding vanuit Stockholm)

Met 11 mensen van De Universiteit gingen we naar Karlskrona om daar de training The Art of Hosting te volgen. Wat een ervaring! Mind blowing en tegelijkertijd rustgevend! Zo gaaf om daar te zijn. En zo mooi om dat met jullie allemaal mee te maken! Maandag hebben we aan hen die er helaas niet bij konden zijn iets van onze ervaringen geprobeerd terug te geven. Of we goed hebben kunnen uitleggen wat we precies gedaan hebben en wat we geleerd hebben weet ik niet. Maar de energie droop van ons af! De vraag kwam of dit iets ging veranderen voor De Universiteit. Voor het concept niet (op de nieuwe ideeën na). Maar 11 mensen met nog meer ervaring en tools om gave avonden neer te zetten! Dat belooft wat!

Zoals gezegd, we staan aan het begin van een mooie reis! Ik zou willen teruggrijpen op een filmpje uit de eerste avond uit de reeks over Leiderschap “Leadership Lessons from Dancing Guy”. De eerste volgers zijn er en er komen steeds nieuwe bij: we hebben momentum. En als je opschiet, ben je nog steeds part of the in-crowd ;)! Zonder dollen, hopelijk zien we je snel!

Door: Tijmen Rümke