Na een uitnodiging van een goede vriend ben ik naar de Ruimte gegaan in Utrecht om te laten verassen. Coach surfing noemen ze dat.

Zelf opgeleid pedagoog en jongerencoach was ik wel benieuwd naar dit concept. 

De avond begon heerlijk en helder. Laagdrempelige sfeer, mensen van allerlei leeftijden en achtergronden. Allemaal behoorlijk informeel, en klaar voor een fijne avond.

De organisatie van de avond was goed geregeld, en er werd constant voldoende ruimte gelaten om spelenderwijs door de avond heen te gaan.

Wat ik heb geleerd en heb gezien over de avond heen, was dat leiderschap niet hoeft te komen vanuit een dominantie.

De leiders van deze avond hadden constant een rustige energie, er was veel lichtheid en humor, waardoor er veel ruimte was voor iedereen om te zijn. Dit neem ik mee in mijn werk, als werkgever.

Daarnaast heb ik gezien hoe er zoveel mensen nog leven in angsten. Dat het de angsten zijn die een mens vast blijven houden. Vast houden aan het verleden, en zo hun toekomst te beperken. En met mensen bedoel ik, jij en ik, en vooral ik. Omdat ik alleen maar kan spreken voor mezelf.

Wat ik heb geleerd door de spiegels die ik die avond heb mogen zien, is dat mijn leven nu is. En dat ik op elk moment iets anders kan kiezen. En mijn verleden me alleen maar tegen kan houden als ik daarvoor kies.

Het was een geweldige ervaring. De nieuwe mensen die ik heb mogen ontmoeten. De vrijheid die er hing. En de nieuwe kansen op persoonlijke groei die ik heb genomen.

Een absolute aanrader, deze avond, met deze mensen.