image

Met veel trots kan ik jullie melden dat we vanaf 13 mei starten met een nieuwe reeks: Play & Learning! Anders dan vorige reeksen zal deze nog meer co-creatief worden. De eerste avond staat vast, de andere 4 avonden zijn nog open. Je vindt hieronder een korte introductie met in de bijlage een visuele uitnodiging. 

Spel vormt de basis van cultuur en leren. Het is vol in opkomst. Denk aan serious games, gamification, playfulness en flow. Op TED lijkt iedereen wel over Play te spreken (zie onderaan dit bericht). Tijdens de reeks gaan we diverse typen spel verkennen en spel leren designen.

Wat je gaat leren door aan deze reeks mee te doen is:

  • Hoe je spel elementen in kan zetten om duurzame gedragsverandering te bewerkstelligen (denk bv aan de 30th day challenge);
  • Balans vinden tussen controle (structuur, design) en loslaten (ontdekken, overgave);
  • Leren hoe je kunt spelen met dagelijkse bezigheden (nieuwsgierigheid, ontdekken, verwondering) dmv nieuwe perspectieven en een speelsere attitude;
  • Ontdekken en ontwerpen van nieuwe mogelijke spelregels die beter werken en meer ruimte geven dan de bestaande

De data van de avonden zijn 13 Mei, 27 Mei, 10 Juni, 24 Juni, 8 juli.

De eerste avond wordt gehost door Mees, Joost, Steven en Doekes (uitnodiging volgt). Op deze avond gaan we het thema met elkaar verkennen en met jullie de rest van de reeks (die nu dus nog open is) verder invullen. Wil je dus invloed op de invulling van de reeks of wil je graag een avond hosten/designen/coachen. Zorg dan dat je op 13 mei aanwezig bent! 

Ter inspiratie enkele filmpjes die het gevoel van de reeks weergeven: 
We are all game designers
How gaming can save world problems
Tales about creativity & Play
Fun Theory

Word je hier enthousiast van en wil je graag deelnemen of zelfs meebouwen? Word dan lid van de facebook-groep. Laat daar vooral jouw inspiratie rondom Play & learning achter! We gaan het waardevol maken :).

Doekes