image

De Universiteit start op 28 januari een reeks over Ondernemerschap. Nu denk jij misschien: ik ben geen ondernemer, dit is niks voor mij. Maar dat valt nog te bezien!

Ondernemen is meer dan een idee in de wereld zetten in de vorm van een bedrijf. Zo zijn er ondernemers die ondernemen binnen de muren van hun bedrijf; de zogenaamde intrapeneurs, een opkomend begrip. Anderen zijn persoonlijk ondernemers. Zij ondernemen vanuit hun talenten en banen een zelf gekozen pad. En wie is er nu niet bezig met het in de wereld zetten van zijn of haar ideeën? Binnen of buiten een baan, thuis, met je eigen boekenclub of met je voetbalteam.

Wat we willen zeggen is: iedereen is ondernemer! Het verwezenlijken van je ideeën – wie of waar je ook bent – vraagt om motivatie, moed, een goed plan, doorzettingsvermogen, veerkracht, verbeelding, steun en plezier met anderen. Daarom een reeks over ondernemerschap: voor ondernemers én ondernemers. In alle vormen en maten.

Het voorlopige design van de reeks beslaat vijf sessies, die om de week plaatsvinden op maandagavond in Het Huis (vroeger Huis a/d Werf). We maken de reis vanuit jou en jouw drijfveren en gaan daar vanuit ideeën opdoen en omzetten in concepten. Tussendoor zorgen we dat je de vaardigheden leert die daarbij nodig zijn. We hebben daarbij de volgende vijf avonden gepland, dus zet die alvast in je agenda!

Sessie 1 – 28 jan – Ik als ondernemer?!
Wat zijn jouw drijfveren en wat wil jij in de wereld zetten? Wat is jouw stijl als ondernemer?

Sessie 2 – 11 feb – Knowledge café
Innovatie en Inspiratie; van Steve Jobs tot moeder Theresa.

Sessie 3 – 25 feb – Business Model You
Het vertalen van je idee naar een concept.

Sessie 4 – 18 mrt – Zonder tegenslag geen heroïek!
Focus en energie, hoe om te gaan te gaan met tegenslagen.

Sessie 5 – 1 apr – De futuristische ondernemer
Hoe houden we de zaag scherp? Hoe spelen we in op trends?

Naast de maandagavonden hebben we nog 2 andere events in petto! We willen met een groep naar de documentaire Startup Kids in De Balie in Amsterdam. En we organiseren een heuse Startup Tour langs verschillende startups in Utrecht. Deze laatste co-creëren we graag met jullie dus als jullie nog inspirerende startups kennen waar we langs moeten! Let us know!

En er is meer! Wil jij een versnelling harder gaan en de inzichten uit de reeks meteen omzetten in de praktijk? Mooi, dat kan! We zoeken ‘teams’ die elkaar (naast de maandagavonden) begeleiden bij het opzetten van hun ‘onderneming’ (in de breedste zin van het woord). Is dit iets voor jou, laat het ons weten!

Dit voor zover! Hou de website en facebookpagina in de gaten en word lid van de facebookgroep om echt alles mee te krijgen en uitgenodigd te worden voor de events! Het wordt een mooie rit! Wil je graag bijdragen of heb je ideeën? Laat het ons weten. We hebben je er graag bij!

Uw ondernemerssquad – Arne, Chemel, Doekes, Erik, Iris, Jesse, Joost, Stephanie en Tijmen