Een workshop over workshops maken, want ook wij zijn nog lang niet uitgeleerd. Wij, Zina en Steve, nemen jullie mee in het ‘design’ process van een workshop bij De Universiteit.

We hebben ervaren dat samen leren een krachtige tool is voor persoonlijke ontwikkeling. Samen leren brengt diverse thema’s op tafel, zorgt voor confrontatie, uiteenlopende visies maar vooral een samenhorig gevoel. Een sfeer die uitnodigend en veilig is waar mensen worden uitgedaagd iets nieuws te proberen. Want vooral op het randje van een comfortzone leert men!

Om dit te faciliteren streven we er naar avonden neer te zetten die creatief, participatief en naast kennis en kunde gaan over de ervaring. Maar hoe doe je dit? Een workshop maken die deze elementen in zich heeft en daardoor mensen uitdaagt? Welke werkvormen passen daarbij?

We gaan stapsgewijs door het proces van idee naar workshop. Wat moet er duidelijk zijn voordat je begint aan het ontwerp proces? En hoe verkrijg je inzicht in de kern? Vervolgens gaan we aan de slag om inhoud aan werkvormen te koppelen. We schotelen jullie een aantal modellen en theorieën uit de Art of Hosting voor, die ons de afgelopen jaren geholpen hebben mooie workshops te geven. Maar we gaan vooral samen op onderzoek uit naar werkvormen die naadloos aansluiten op het thema van een workshop. Op ontdekkingsreis naar die unieke vorm, de vorm die de inhoud versterkt op een verrassende manier.

Speciaal aan deze avond is dat we een aantal workshop ideeën – real time ;)- zullen uitwerken.

Kort samengevat, deze workshop is helemaal jouw ding als je
★Een idee wilt om zetten in een workshop
★Dieper inzicht wilt verkrijgen in werkvormen
★Coachende vaardigheden wilt aan scherpen en leren anderen te spiegelen en begeleiden
★Wilt leren over workshop design op zich en van beide walletjes wilt ‘mee-eten’ en meebouwen!
★ Met een brede glimlach de deur weer uit ilt lopen

Klaar om de sprong te wagen? We verzamelen om 19.30 en zullen om 20.00 gezamenlijk de eerste stappen gaan zetten!

Meld je wel nog even aan via het event. Je hosts, Steven en Zina

Praktische info
Tijd: Maandag 12 Januari, open vanaf 19:30, start 20:00 – 22u30
Locatie: De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht
Taal: Nederlands
Contributie: €5 per workshop. Of €25 om naar alle workshops in 2 maanden te gaan. Hiermee delen alle bezoekers samen de locatiekosten.