Leergierige zielen! Groot nieuws hier! De community heeft je nodig!

Zo zijn we alweer in de laatste week van het 4e jaar De Universiteit. Het voelt heel bijzonder dat iets wat met een paar mensen begon is uitgegroeid tot een grote lerende community. De eerste 2 jaar van De Universiteit stonden in het teken van het ontdekken en creëren van wat De Universiteit was. De afgelopen 2 jaar hebben we met een nieuwe groep herontdekt en gereproduceerd wat het is dat we hier doen.

In deze tijd hebben we – zonder dat we dat echt wilden – iets te veel het eigenaarschap naar ons toe getrokken. Wanneer we met de kernleden kijken naar komend jaar hebben we het gevoel dat het tijd is om een nieuwe fase in te gaan, en het organiseren van De Universiteit weer meer te delen met elkaar.

Wanneer wij even naar binnen kijken, hebben we alle vijf een verlangen om met nieuwe leervragen die ons prikkelen aan de slag te gaan. Zo bestaan er al tijden plannen en ideeën om een etalage van onze beste workshops te creëren. Of om een eigen locatie op te gaan zetten. Of naast workshops veel grotere trainingen en diepere leerervaringen neer te zetten. Dingen waar we in de dagelijkse gang van organiseren geen ruimte voor vinden. En natuurlijk willen we dit graag samen met jou gaan ontdekken.

Om met onze nieuwe leerdoelen aan de slag te kunnen en daarmee De Universiteit als begrip tot volwassenheid te laten groeien, betekent het dat we hulp nodig hebben bij de workshopavonden!

We realiseren we ons maar al te goed, dat wat we iedere week in Utrecht en Amsterdam doen super waardevol is. Steeds weer nieuwe deelnemers die ervaren hoe vet het is als we samen met aandacht voor elkaar aan het leren zijn. Ook als we terugkijken is het voor veel mensen echt een startpunt van enorme sprongen in hun persoonlijke ontwikkeling geweest! We willen dit graag voortzetten.

Als kernlid hebben we zelf ook ontzettend veel geleerd: van participatief leiderschap, creativiteit, coaching, van alle workshops waar we steeds weer bij zijn, hoe peer-to-peer leren werkt tot de nieuwe connecties die we opdoen. Daarnaast geeft het mogelijk maken van De Universiteit ons veel blijdschap, voldoening en dankbaarheid van iedereen die meedoet.

Wil jij helpen om de workshops van De Universiteit te laten voortbestaan terwijl je er tegelijk van leert? Dit kan al door een kleine taak, samen met anderen, voor een paar maanden op je te nemen.

Kijkend naar wat we doen, zien we dat er mensen voor de volgende rollen nodig zijn:

  1. De day-hosts: tijdens de workshop iedereen inschrijven en welkom heten
  2. De agenda-hoeders: mensen uitnodigen om een workshop te geven, oogje op de agenda houden
  3. De mentoren: het begeleiden/ coachen van workshop-hosts
  4. De spinnen in het world wide web: online contact houden: de website, nieuwsbrief en facebook onderhouden
  5. De community-connectors: zij die zorgen voor de social glue in onze community
  6. De fotografen: foto’s van de workshops make the pr-world go round!
  7. De harvesters: workshops volgen en hiervan een tekstueel/visueel/audio verslag maken
  8. De locatie-chefs: contact met de locaties

We hopen dat er zo’n 10-20 mensen zijn die met iets kleins (of iets groots) voor een tijdje (denk een maand of 3-6) willen bijdragen aan De Universiteit; een deel van de groep in Utrecht en een deel in Amsterdam. Zo creëren we met elkaar dat beetje structuur dat nodig is om workshopavonden en waardevolle leerervaringen met elkaar te blijven organiseren. Staat de rol die je wilt vervullen er niet tussen, maar heb je goede ideeën? Voeg die dan gewoon toe!

Mail wanneer je wilt naar learn@deuniversiteit.nl of neem direct deel in het gesprek hierover op facebook.