De Universiteit start vanaf februari met iets nieuws! Een focusgroep voor coaches!

Een essentie van coaching is “het vrij maken van iemands potentieel om zijn prestaties te maximaliseren”. Wil jij jezelf ontwikkelen als coach en je deze skill eigen maken? In dit traject gaan we elkaar de handvatten aanreiken om je eigen potentieel als coach te ontdekken en uit te bouwen.

Veel is er nog in te vullen door de deelnemende coaches. Er staan echter een aantal kerningrediënten al vast. In de basis draait het om je eigen ontwikkeling als coach door in een kleine groep te oefenen en gezamenlijk te reflecteren.

Oefening: Gedurende het proces staat het opdoen van praktijkervaring centraal. Hiervoor zal elke coach een aantal (denk 2-4) coachees aan zich binden. Met je coachees voer je op regelmatige basis gesprekken.

Intervisie: Daarnaast zijn er (denk maandelijks) bijeenkomsten voor de coaches waar je jouw ervaringen en inzichten kunt delen. Dit met als doel jezelf als coach beter te leren kennen en effectiever te worden in het ondersteunen van je coachees. Deze sessies hebben ook altijd een inhoudelijk component. Denk hierbij aan het introduceren van verschillende coachingsmodellen en het spelen van rollenspellen.

Co-Eigenaarschap: Iedereen in de groep is mede-eigenaar van de groep en draagt bij aan de invulling van het traject. Dat betekent dat iedereen een rol neemt in het organiseren van de intervisie-bijeenkomsten, het inbrengen van theorie of oefeningen en het faciliteren van de bijeenkomsten.

Commitment: Iedereen in de groep moet zich commiteren aan het traject. Iedereen haalt er het meeste uit wanneer iedereen er tijd in steekt. Hoe het er precies uitziet hangt van de groep af, maar denk aan een tijdsbesteding die varieert tussen de 4 en 8 uur per week. Het traject bestaat uit twee blokken van elk 10 weken.

Kleine groep: De groep coaches zal klein zijn. Zo tussen de 5 en 7 mensen. Daarboven (en bij genoeg coachees) splitsen we in tweeën. Deze splitsing kan obv locatie of bijvoorbeeld op coachingstype gebeuren.

MELD JE AAN (UPDATE: voor deze editie gesloten)
Dus, wil je jezelf ontwikkelen als coach? Ben je bereid hier gezamenlijk energie in te steken? Vul dan dit formulier in. In januari zal er een startbijeenkomst plaatsvinden waarin alle concrete zaken verder uitgewerkt worden. Hier bepaal je ook pas of je echt deelneemt of niet.

COACHEES
Ook als je geïnteresseerd bent om als coachee mee te doen, ben je van harte welkom! Als coachee voer je vijf gesprekken van een uur met een coach. Jij bepaalt zelf waar je het met de coach over wilt hebben; werk, studie of persoonlijk kan dus allemaal. Heb je een vraag waar je met een buitenstaander over zou willen sparren, het je een bepaald doel voor ogen en wil je daar samen met iemand naartoe werken? Meld je dan aan (via dit formulier)! De gesprekken zullen eens in de twee weken plaats vinden. Eventueel kan je na het eerste blok ook deelnemen aan het tweede blok.

ALLES OP EEN RIJ
Wat: coaching traject bij De Universiteit
Waar: Amsterdam en/of Utrecht
Wie: per lokatie een groep van ongeveer 6 coaches met 18-24 coachees
Duur: start in februari, twee blokken van 10 weken. 1e startbijeenkomst in januari.

Doel: vlieguren maken als coach (30 uur)
Subdoelen: de coach in je zelf ontdekken, werken met verschillende coachingsmodellen

Doelgroep 1: Coaches; geinteresseerd in coaching, weinig concrete coachingservaring (<20 uur), affiniteit met coaching (obv ervaring/opleiding)
Commitment: Aandragen van coachees, organiseren van het (inhoudelijk) programma, voeren van coachingsgesprekken en schrijven van verslagen, aanwezigheid gezamenlijke sessies, produceren harvest gezamenlijke sessies

Doelgroep 2: Coachees; geinteresseerd in coaching, hebben een concrete vraag, bereid dit te bespreken met een beginnend coach en feedback te geven
Commitment: Voeren van coachingsgesprekken, afmaken van het traject, reflectie schrijven voor zichzelf en coach

Inschrijfformulier: http://goo.gl/forms/8XdI7EyXaG (Update: Voor deze editie zijn de inschrijvingen intussen gesloten)