Lieve learners! Deze week was de laatste workshop van 2014. Wat is er weer een hoop gebeurd en geleerd. We hebben ons 3-jarig bestaan gevierd! Onze 100e workshop georganiseerd! Heel veel dank aan Het Huis, Knowmads en de Kargadoor (waar we dit jaar zijn ingetrokken). We hebben deze nieuwe website. We hebben een transformatie van het kernteam gemaakt en hebben weer een hernieuwde flow gevonden van mooie workshops!

En uiteraard – dat is uiteindelijk het belangrijkste – weer eindeloos veel geleerd!! Thema’s als Flow, Beauty, De Toekomst, Bijen, Beren (op de weg), Mindfulness, Mavericks, Love Hacks, Honesty en Theater. The list goes on. En blijft doorgaan in 2015!

Voordat we onder de kerstboom kruipen, hier nog enkele nieuwtjes voor 2015!

Coaching

Coaching
In 2015 starten we met iets nieuws! Een focusgroep voor coaches. Een kleine groep voor zij die hun coachingsvaardigheden willen ontdekken en verbeteren. De basisprincipes zijn leren door praktijkervaring en reflectie met je groep. Je voert dus echte coachingsgesprekken en reflecteert hier met je groep op. En co-eigenaarschap en commitment. Je bouwt en creëert het zelf!

Interesse? Of geïnteresseerd als coachee? Leer hier meer. En meld je hier aan.

Etalage

Hosts in de etalage
We leren op een bijzondere manier. Meer mensen zouden hier waarde van kunnen ondervinden. Voor veel van ons is De Universiteit ook een lab geweest voor onze hostingspractice en lopen er echt toppers in ons midden. Komend jaar willen bouwen aan een platform om deze toppers meer in de etalage te zetten. Ook om zo meer waarde voor de community en voor hen te leveren.

Tijdens de community-avond op 26 januari zullen we hier het eerste gesprek over voeren. Denk aan vragen als welke waarde kunnen we uitwisselen en produceren, welke producten passen bij ons, hoe gaan we met geld om, moeten we nadenken over selectie? Uitnodiging volgt in januari maar zet maandagavond 26 januari alvast in de agenda als je geïnteresseerd bent!

Portretten

Portretten
Mensen vertellen verhalen. Deelnemerservaringen vertellen het verhaal van De Universiteit. In 2015 willen we portretten maken onze community-members en hun ervaringen met leren bij De Universiteit. Bijvoorbeeld van jou! Wat drijft jou om te leren? Wat bracht je bij De Universiteit? Wat zijn voor jou de belangrijke lessen geweest?

Mail naar deuniversiteit@gmail.com als je het leuk lijkt te ‘portretteren’! Of als we in 2015 een afspraak met jou moeten maken!

Culturele zondag feature

Culturele Zondag
Kort leuk nieuws! We staan op 11 januari op de Culturele Zondag in Utrecht! Van 15:45 tot 16:15 in een mini-workshop in de Kargadoor! We hebben al een plannetje om de essentie van De Universiteit in een half uur mee te maken. Zorg dat je erbij bent! Het kan niet zonder je! Help je graag mee in het vormgeven en uitvoeren? Mail dan naar deuniversiteit@gmail.com.

Op dat we in 2015 2x zoveel mogen leren!

Het kernteam, James, Marleen, Steven, Tijmen en Zina